štvrtok 17. augusta 2017

Chudoba

Chudoba


Chudoba je jav tak častí, že dnes nie možné povedať niečo ojedinelé. Chudoba samozrejme môže byť rôzna, pretože poznáme absolútnu chudobu, aj reálnu chudobu. Ak chcete sa dozvedieť, aký je medzi nimi rozdiel mali by ste zvýšiť zreteľ a čítať ďalej. Chudoba je jav zriedkavejší a ako ho možno vymedziť ako môžme vymedziť to, že práve toto je ten človek, ktorý je chudobný, samozrejme ak chceme pochopiť o čo sa jedná mali by sme si prečítať článok do konca a dozvedieť sa aj to čo musíme urobiť pre to, aby sme mohli tomuto javu všetci spoločne zabrániť. 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt chudoba

Pre niekoho je chudoba, keď nemá na jeho obľúbenú hračku financie, pre iného keď každodenne človek musí prežívať z dňa na deň, ani s eurom v ruke. Mali by sme sa zamyslieť na tým čo máme. Lebo iný nemajú ani strechu nad hlavou a iný sa prežierajú od žalúdka k žalúdku. Mali by sme sa naozaj zamyslieť nad tým čo máme, a čo iný nemajú. 

Ale čo je to naozaj chudoba, absolútna chudoba je chudoba taká kedy nemáte fyzicky nič v rukách, keď nemáme strechu nad hlavou a prežívame, doslova keď prežívame, vtedy to je absolútna chudoba (bezdomovec). A reálna chudoba je taká kedy máme aký, taký príjem, akú, takú strechu nad hlavou a máme čo jesť. To je to tvz. prežívanie  od výplaty do výplaty.   

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt prázdna peňaženka



Ale čo je príčinou chudoby?

Príčina chudoby nemusia byť len problémy v práci ale najmä to záleží od jedinca, ktorý žije, tak ako žije. Samozrejme je to zapríčinené aj človekom, ale aj psycho-sociálnymi javmi, dobou a tempom, ktoré odráža aj zaradenie sa do trhu a trhu práce. Samozrejme pred rokom 1989 bol iný systém a každý musel byť zamestnaný, a každý si zarobil, len trh bol stále zatvorený a tiež aj tým a zmenou určitého systému vlády to spôsobil tiež.


Aké sú rizikové skupiny, ktoré môžu byť chudobný?


Rizikovou skupinou sú: deti a mládež, nezamestnaný, ľudia na materskej a samozrejme seniory


Ako by sa tento problém mohol vyriešiť?

Tým že sa začneme chovať ako ľudia, nie ľudia, ktorý sa naháňajú za bohatstvom, ale skúsme sa opýtať čo potrebuje sused, skúsme si pomáhať jeden druhému. Lebo keď si nebudeme pomáhať, nepomôže nám nikto, vidíme to už aj dnes vo vláde, že tam je každý sebecký a hrabe pre seba. 


Buďme iný!!! Pomáhajme si, lebo to je dôležité, mať priateľov, ktorý vás podržia a nie mať priateľov len pre peniaze. Buďme naozaj iný!!!



Keď máte otázky, komentáre alebo návrhy na zlepšenie nebojte sa mi odpísať na Email: 

Paulovic.milos.ml@gmail.com 

Alebo telefón, ktorý si zistíte a požiadate ma oň cez Email.


Ďakujem za prečítanie a verím, že vám to pomôže

Dejepis

Čo je to a v čom nám pomáha, práve o tom bude dnešní článok, ktorý si môžete prečítať práve teraz a vedieť viac zaujímať sa o záľuby a budov...