streda 19. júla 2017

Dovolenkujete? A je to bezpečné?

Kam na dovolenku?


Na dovolenku môžeme ísť do rôznych krajín, Chorvátsko, Taliansko, Poľsko či iné štáty ako aj Egypt, Turecko a čo tak Slovensko veď krásna rodná zem, či nemá svojich tajomstiev a krás? Ale teraz tu budem písať aké dovolenky sú nebezpečné a prečo? Tak poďme si ten článok prelúskať a dozvedieť sa niečo nového, niečo o čom ste možno nepočuli no mnohý nevideli. 

Akú dovolenku chcem?

Ak si chceme zodpovedať túto otázku, tak si musíme zodpovedať jednu otázku, čo vyžadujem od dovolenky. Či chcem leňošiť a oddychovať pri pláži alebo mám rád dobrodružstvo a záujem spoznať nových ľudí? Čo je pre mňa dôležité? A aké hodnoty uprednostňujem a vyznávam? Toto by sme si mali zodpovedať, ak si ideme vyberať dovolenku. Vyberieme  ju podľa toho čo očakávam od dovolenky a čo chcem. 

Do akej krajiny by som sa mal vybrať?

Určite podľa toho, ako hlboko chceme siahnuť do vrecka a čo chceme spoznať. Samozrejme záleží to aj od našich aktivít a záľub. Je to veľmi dôležité, a samozrejme to záleží aj od povahy jedinca. Či máme radi pokoj a ticho, a či môžme byť aj na nebezpečnom mieste. 

Aké sú nebezpečné krajiny?  

Len 4 z 9 krajín, kde Slováci dovolenkujú najčastejšie, považuje ministerstvo zahraničných vecí za bezproblémová.  K štátom s nulovým stupňom zaradilo Bulharsko, Chorvátsko, Grécko i Španielsko. Druhý rizikové stupeň sa stáva Egypt, Tunisko či Turecko v mestách Ankara a Istanbul. Ale Turecká riviéra je bezpečná. Cestovné kancelárie naďalej predávajú zájazdy na Tureckú riviéru. Dopyt po last minute zájazdoch, hlavne keď sú zľavy. 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt dovolenkaVýsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt turecká riviéra

Čo znamenajú rizikové stupne?

1. stupeň 
- upozorňuje na určité problémy ako prírodné katastrofy či hrozba teroristických útokov

2. stupeň
- vyzýva na zváženie nevyhnutnosti cestovania 

3. stupeň
- odporúča necestovať do krajiny

4. stupeň
- vyzýva krajinu opustiť





Dejepis

Čo je to a v čom nám pomáha, práve o tom bude dnešní článok, ktorý si môžete prečítať práve teraz a vedieť viac zaujímať sa o záľuby a budov...