pondelok 17. júla 2017

Aká zmrzlina je najlepšia a z kadiaľ je?


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt zmrzlina

Zmrzlina

Zmrzlina je už ako viete špecialita, bez ktorej sa nezaobíde, už ani jedno leto. Pre niektorých to je pravidelná pochúťka no pre iných to je spôsob zárobku na leto, či letné mesiace. 

I keď sa nezdá zmrzlina má od svojho začiatku veľa podôb a chutí, kde si môže vybrať každý tu svoju. Zelená, modrá alebo červená, jahodová, vanilková či čokoládová, v kornútku, na paličke či v pohári. Takáto je zmrzlina. 


Ale odkiaľ táto mrazená pochúťka pochádza?

Presný pôvod zmrzliny však nie je známy. Ale recept na zmrzlinu údajne doniesol známi moreplavec Marko Pólo z Číny do Európy. Francúzi si ju vychutnávali už v roku 1660. 




Najobľúbenejšie príchute zmrzliny sú vanilková a čokoládová.

Aké sú netradičné príchute môžme vidieť?

Každá krajina, skoro každá má s príchuťou rozličné chute. Ale väčšinu by ste asi skôr nechceli ochutnať.  Netradičné zmrzliny sú napríklad cesnaková, kaviárová, s kari, ustricová, s príchuťou zeleninového šalátu, s príchuťou materského mlieka, slaninová, s príchuťou viagri,  s príchuťou syra a kukurice, medúzová či surového mäsa z koňa. 



Dejepis

Čo je to a v čom nám pomáha, práve o tom bude dnešní článok, ktorý si môžete prečítať práve teraz a vedieť viac zaujímať sa o záľuby a budov...