streda 7. decembra 2016

masmediálna komunikácia

Masmédia sa dnes šíria obrovskou rýchlosťou, môžme ich čítať v novinách, počúvať v rádiu, vidieť v televízií ale najrýchlejší z týchto všetkých komunikačných masmédií je internet

Existuje mnoho vplyvov ktoré nás môžu ovplyvňovať a dávať nám mylné informácie o udalostiach, ktoré môžu sa nám spočiatku zdať pravdivé. Ale ako sa takýmto mylným informáciám predchádzať a rozoznávať?

Dá sa použiť nástroj na rozoznanie pravdivého od nepravdivého je kritické myslenie, čo je nekriticky prijímanie informácií. Sú to informácie, ktoré prijímame skôr ako by sme si overili ich pravdivosť. Pravdivosť overujeme viacerímí spôsobmi prvým je to, že môžme niečo overiť meraním, vážením alebo všetko čo sa dá vyjadriť číslami. To sú zaužívané vedecké pokusy. 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt klamstvo

Často ľudia klamú, len preto, aby si prilepšili, ale často je to tak, že môžme klamať aj nevedome, keď si to neuvedomíme, že klameme. To je napríklad keď sa mama opýta syna: "čo bolo v škole?" často krát odpovedáme: "nič," A  to už klame možno, že sme si to neuvedomili, ale urobili sme to. Často krát je napríklad aj lož obalená v sladkom obale, ale v skutočnosti je horká. Vieme možno chcene oklamať seba i ľudí okolo seba.

Ale naspäť k tomu ako sa vyhnúť klamstvu, často krát žiaci ale aj spolužiaci robia tú chybu že sťahujú alebo kopírujú informácie, ktoré nemusia byť staré ale rozhodne klamstvo. Pozor nie je to tak jednoduché lož sa často krát skrýva tam kde vidíte ideály alebo to že Vás dostávajú do takých fáz že si to budeme vedieť predstaviť a o tom snívať. Pravda je vždy reálna aj nereálna (napr. abstraktný pojem - je pojem ktorý sa nedá zhmotniť) a drží nás pri zemi. 

Často krát je práca s informáciami na internete často ako popoluška ktorá triedy hrach od fazule a je to  viac zdĺhavé, čo by Ste mohli využiť užitočnejšie.






Chcel by som vedieť či sa vám tento článok páčil a prečo napíšte do komentárov alebo do emailu: 



Radioamensk@gmailsk

Masmediálna komunikácia FB: https://www.facebook.com/vzedstudent/


Dejepis

Čo je to a v čom nám pomáha, práve o tom bude dnešní článok, ktorý si môžete prečítať práve teraz a vedieť viac zaujímať sa o záľuby a budov...