nedeľa 23. júla 2017

Dielo života

Čo je dielo života? 

Alebo čo je zmysel života? Čo je dielo života, ktorým človek môže vynikať. Čo môžem povedať, to je to, pre čo chce človek žiť a myslieť. Čo však ešte môžem povedať,  že každý človek je výnimočné dielo, pretože každý je odlišný a súčasne výnimočný. 

Niektorí drú od nevidím do nevidím a nemajú cieľ. Aj ty patríš medzi tých ľudí, ktorý pracujú, ale neuvidia cieľ a zámer, prečo to vlastne robiť. Pre deti? Deti odídu z domu čo potom, pre koho? Treba sa obzerať, čo môžme pre toto miesto na Zemi urobiť aby bolo lepšie, aby sme sa nehádali a neočakávali zisk za dobrovoľnú prácu. Ale dostaňme sa k veci čo je naozaj dielo života? Dielo života je dielo, ktoré má skutočnú hodnotu. 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt margaréta

Ale, ak chceme vedieť, čo presne je životné dielo, musíme hľadať v poučke o múdrosti. Presne tak, v poučke o múdrosti, pretože múdrosť je maximálne vedenie svojho života (B) a poznanie zmyslu života (Hodnota) a poznania prostriedkov toho, ako dosiahnuť zmysel života (J). Čo robíš, tak to rob najlepšie! Pretože hodnota tvojho diela nie je v peniazoch, ale to, že ti to ide zo srdca a vtedy uvidíš zmysel svojho života. A svoje životné dielo budeš mať na dosah. Netúž po sláve človeka, ale po oslave Tvojho Boha. Lebo keď to robíš pre Neho, tak to máš cieľ. 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt opustený ostrov

Predstav si ostrov na ktorom si uviazol, máš čln, a to je tvoje dielo. Keď vyplávaš na more, ešte stále si na začiatku tvoj plán potrebuje povzbudiť. A človek príde a narazí na prekážky, čo sú v tomto prípade vlny na mori. Snaž sa! Pretože, ak sa vzdáš dostaneš sa zas na opustený ostrov. Ale, ak prekonáš všetky prekážky, všetky vlny, a dostaneš sa do civilizácie a uvidíš aké boli tie prekážky jednoduché. A dosiahol si cieľ či ľahší, či náročnejší, ale dosiahol, a tým môžeš uskutočniť veľké veci, dokonca vytvoriť tvoje životné dielo.


Tak o tomto som chcel 

Dejepis

Čo je to a v čom nám pomáha, práve o tom bude dnešní článok, ktorý si môžete prečítať práve teraz a vedieť viac zaujímať sa o záľuby a budov...