štvrtok 6. októbra 2016

Antioxidanty

Antioxidanty

Antioxidant je látka, ktorej molekuly obmedzujú aktivitu kyslíkatých molekúl - znižujú pravdepodobnosť ich vzniku alebo ich odvádzajú do menej reaktívneho alebo neaktívneho stavu. Týmto obmedzujú proces oxidácie v organizme alebo v zmesiach , v ktorých sa vyskytujú.
To znamená že znižujú tvorbu karcinogénnych látok v organizme

Zmes -  je sústava dvoch alebo viacerých látok. Na rozdiel od zlúčeniny, jednotlivé častice látok zmesi netvoria medzi sebou navzájom chemickú väzbu. Zmesi sa dajú oddeliť fyzikálnymi separačnými metódami.

Úlohy na doma:
-  v čom všetkom sa nachádzajú antioxidanty?
- v čom sú prospešné?


English version - 12. 11. 2016
Antioxidants

Antioxidant An antioxidant is a molecule that inhibits the oxidation of other molecules. Oxidation is a chemical reaction that can produce free radicals, leading to chain reactions that may damage cells. Antioxidants such as thiols or ascorbic acid (vitamin C) terminate these chain reactions.  
It means that reduce the formation of carcinogenic substances in the body

Mixture -  it is scheme of  two or more substances. It is different from  compaund, individual particles of substances mixture no forming a chemical bond between them. The mixture can be separated by physical separation methods

Homework excerscises:

  1. What are all antioxidants?
  2. In what are profitable?

Dejepis

Čo je to a v čom nám pomáha, práve o tom bude dnešní článok, ktorý si môžete prečítať práve teraz a vedieť viac zaujímať sa o záľuby a budov...